[box] Innehåll här[/box]

MAT & PAKET

Vi på Nösundsgården kan erbjuda er olika skräddarsydda lösningar för bröllop, begravning, konferenser eller för ditt sällskap som önskar en speciell upplevelse.

Café Gerle

I caféet kan du välja mellan smaskiga kakor och även lättare rätter som kräftsoppa, räk- alt. sill-macka, toasts etc. Vi har fullständiga rättigheter. OBS! På måndagar serverar vi enbart våfflor (både matiga och söta) så att vi hinner baka och laga mat för att ha ett välfyllt café när du kommer och besöker oss övriga dagar.

I Bohuslän, ute på en av öarna med utsikt mot havet, på ön Orust, hittar du paradiset på jorden i ett litet samhälle som heter Nösund, som en gång i tiden var öns huvudort.
Café Gerle är inrymt i det gamla 1860-talshuset Gerlegården i centrala Nösund, som byggdes av Rudolf Leopold Gerle och hans fru Matilda Larsson.

Gerle kom som biträde till en av de affärer som redan då fanns, men han öppnade eget redan efter ett par år, och han skulle komma att sätta sin prägel på Nösund under mer än ett halvsekel fram till sin död 1915.
Huset har stått orört sen 50-talet även om den sista ättlingen bodde här några veckor under somrarna tills för 3 år sedan. Hus och trädgård kom att falla i en Törnrosasömn och när vi tog över 2018 började vi väcka det till liv igen.

Nu är huvudbyggnaden renoverad med 4 sällskapsrum i fil samt veranda på nedervåningen. Uppe har vi inrett 5 rum som finns till uthyrning sommartid.

Rudolf Leopold Gerle var en utomordentligt driftig handlare, och hans affär kom att bli en av Bohusläns tre största. Sillen gick till, skeppslaster med sill och havre skeppades till främmande land och välståndet växte. Trädgården var en liten täppa men husets fru omvandlande den till en park som nu är återskapad med grusgångar och broar över den fredade laxbäcken.

Golfpaket

På Nösundsgården erbjuder vi våra gäster
möjlighet att avnjuta något av våra golfpaket.

“Par”

I parpaketet ingår del i dubbelrum på vårt nyrenoverade vandrarhem (exklusive lakan, städ och frukost) och greenfee Orust GK. Pris enligt offert

“Birdie”

Vårt birdiepaket består av del i dubbelrum i ett av våra vackra hotellrum, vår stora frukostbuffé och greenfee Orust GK. Pris enligt offert

“Eagle”

Väljer ni eaglepaketet ingår del i dubbelrum på hotellet, vår stora frukostbuffé, en femrätters supé och greenfee Orust GK (min. 4 pers.) Pris enligt offert 

“Albatross”

I vårt mest exklusiva paket, albatross, ingår del i dubbelrum, vår stora frukostbuffé, After Golf drink och snacks, en femrätters supé och greenfee Orust GK (min. 4 pers.) Pris: enligt offert

* Priserna är per person och avser lågsäsong/högsäsong.

Vandringshelg – paket

Coronatid är vandringstid. I coronatid kan vi träffas och vandra tillsammans men ändå med bra distans. Att vandra är ett fantastiskt sätt att uppleva naturen, få motion och koppla av i vardagen.

Du kan ha Nösundsgården som utgångspunkt.
Vi kommer under vår och försommar att ha öppet vårt café på helgerna med lättare rätter och vårt hotell har alla rum med egen ingång. Även vandrarhemsrum finns att tillgå.

Här kring Nösund har vi många vackra stigar längs hav och i skog. Här finns leder från 4km upp till 7-8km. Kartor över dessa kan enkelt laddas ner på telefonen med fina vägbeskrivningar.

Dessutom passerar Pilgrimsled Orust förbi Nösund.
Pilgrimsleder finns utmärkta från Morlanda kyrka till Nösund och sen från Nösund vidare mot Tegneby kyrka.
För att läsa mer gå in på kyrkans hemsidor.
http://wordpress.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=788287

http://wordpress.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=788298

 

Vin & champagneprovning

Vinprovningar på Nösundsgården bjuder på härlig stämning, goda viner och vacker miljö.
Vill du ha en privat vin- eller champagneprovning med dina vänner på Nösundsgården? Hör av dig till oss på 0304 – 20999 eller maila på nosundsgarden@nosundsgarden.se så hjälper vi dig!

Dessa kan du läsa mer om under fliken ”tidigare event”.

Skaldjurskvällar

Var avnjuter man skaldjur bättre än på Västkusten?

Nösundsgårdens skaldjursbuffé blir ett perfekt komplement till din konferens, födelsedagsfest eller varför inte låta det vara huvudrätten på ditt bröllop?

 

Arrangeras efter beställning

Privata arrangemang

Vid några tillfällen i livet är det extra skönt att ha arrangemang och mottagning i en hyrd lokal. Vi tänker då på dop, namngivning, konfirmation, bröllop, bemärkelsedag, begravning etc. när man behöver fokusera på nära och kära där atmosfären är varm, personalen ger ett personligt bemötande och de vackra omgivningarna smeker själen. Välkomna till Nösundgården.

Vi lovar ta hand om er på bästa sätt.