Gerledagen i Nösund, 13 november 2021

 In Kommande event

En sångerska och ett mysterium

1920 lämnar en ung finsk sångerska, Rosa Arvonen, sin kista med personliga effekter på Nösund. Men varför kom Rosa till Nösund? Och vad hände med henne? Var med och fira Gerledagen så får du veta mer.

Rosa Arvonen

Rosa Arvonen

Gerledagen firar vi lördag 13 november klockan 17

På Gerledagen kommer det att serveras anrik mat på Nösundsgården. Karin Gerles Nösundstårta med kaffe, och operasångerskan Eva-Lotta Hultman bjuder på skönsång. Dessutom ger  Svein Mønnesland, professor vid Universitetet i Oslo, en levande presentation av ett lite känt men färgstarkt kapitel i Nösunds historia, med illustrationer på powerpoint.

Vi får en bild av en kulturmiljö under åren 1916–1921 i samband med den berömda operasångerskan Madame Charles Cahier, som höll en operaskola på Nösund på sommaren. Ett bidrag till Orusts historia och svensk kulturhistoria. Rudolf Leopold Gerle var med och startade Tegneby Sparbank, sedermera Orust Sparbank som även är med och sponsrar denna dag.

Boka din plats idag

Det finns endast ett begränsat antal platser, och dessa måste förbokas. Enklast bokar du genom att skicka ett mejl nosundsgarden@nosundsgarden.se men det går även bra att ringa 0304-209 99.

Kostnad: 495 kr
Plats: Nösundsgården, Nya vägen 16 i Nösund (på Orust)

Välkommen till en spännande kväll!

Information om Gerledagen på Nösundsgården

Information om Gerledagen på Nösundsgården

Recent Posts
Lusserock med Lazy Dogs på Nösundsgården