Nösundsgården har haft äran att få vara värd för två svenska filminspelningar.

Första gången vid inspelningen av  filmen
”Sommaren med Göran”

– En midsommarnattskomedi skapad av filmdebuterande Peter Magnusson, mest känd för allmänheten genom TV-serien Hey Baberiba.  Stora delar av filmen spelades in på och kring Nösund . Huvudrollen som Göran spelas av Peter Magnusson som bland annat har medverkat i TV-serierna Hey Baberiba och Blomstertid på TV4. Magnusson har även skrivit manuset. En av de kvinnliga huvudrollerna spelas av Mirja Turestedt. Filmen regisserades av Staffan Lindberg som även regisserade just Hey Baberiba. David Hellenius och Christine Meltzer från samma serie har biroller i filmen. Filmen var en stor succé och sågs av nästan 600 000 svenskar.

Andra gången Nösundsgården fick äran att vara värd för en stor svensk film var vid filmatiseringen av Marianne Fredrikssons roman

”Simon och Ekarna” som också till stora delar spelades in på Nösund.

Simon och ekarna är en svensk dramafilm från 2011 i regi av Lisa Ohlin och med Bill Skarsgård i huvudrollen. Filmen är baserad på Marianne Fredrikssons roman med samma namn. Filmen var nominerad i 13 kategorier vid Guldbaggegalan 2012 och vann två av priserna, Cecilia Nilsson för Bästa kvinnliga biroll i rollen som Inga och Jan Josef Liefers för Bästa manliga biroll i rollen som Ruben Lentov.
Ohlin tog över som regissör för filmen efter att regissören Björn Runge i april 2009 meddelande att han hoppade av produktionen.[1] Svenska filminstitutet (SFI) meddelande i maj 2009 att Ohlin slutade som filmkonsulent på SFI för att regissera filmen.[2]